Om

Staudefeen åbnede i 2005 som enkeltmandsvirksomhed efter flere års ønske om en lille specialplanteskole a la de hollandske.  Vi kan selv godt lide de lidt anderledes, og ikke for store, planteskoler, når vi tager til udlandet. 

Vi prøver altid at finde nye, spændende stauder i hele Europa. Planteskolen drives af Marlene Muxoll og har indtil 2020 hovedsageligt været en webshop. 

Fra 2020 sender vi dog ikke mere, og det vil jeg gerne uddybe her: 
ALLE planter der sendes skal nu have plantepas. Dette gælder for alle planter i EU - også selvom du udelukkende sender i Danmark (og bor i Danmark). 

Henter kunden planterne hos os, eller bringer vi selv ud, skal der ikke udstedes plantepas. Planter skal dog altid have plantepas, hvis de leveres til en virksomhed (havearkitekter, anlægsgartnere, kirkegårde, slotte osv.). Derfor sælger vi nu kun til private. 

Ideen med et plantepas er at kunne spore sygdomme og skadedyr, og det er jo fint nok. Desværre kan plantepasset ikke være på vores nuværende planteskilte, og det vil betyde, at der skal printes ekstra planteskilte eller vedlægges en følgeseddel med diverse oplysninger.

Derudover skal alle pakker hos Postnord nu scannes ved aflevering, og det kan dagligt give mindst en time ekstra, da jeg sender mange pakker i foråret. 

Derfor satsede jeg i 2020 på en almindelig, gammeldags planteskole (som jeg faktisk har overvejet i nogle år nu), hvor jeg har mere åbent, og hvor kunder kan hente planter ved os hver eneste dag, og hvor vi selv har leveringsture til Sjælland og Østjylland. Det har vist sig at være et godt sats! Jeg fortsætter på denne måde, da omsætningen har været næsten den samme, men udgifterne langt færre - og meget mere tid til overs, så jeg har fået min gamle haveglæde tilbage :-) Om det ændrer sig om nogle år, ved man aldrig. 

Vi håber, at du har lyst til og mulighed for at støtte op om det nye i Staudefeen. Vi glæder os i hvert fald meget til at se dig :-)

Mange havehilsner

Peter og Marlene