Om

Staudefeen åbnede i 2005 som enkeltmandsvirksomhed efter flere års ønske om en lille specialplanteskole a la de hollandske.  Vi prøver altid at finde nye, spændende stauder i hele Europa. Planteskolen drives af Marlene Muxoll og har indtil 2020 hovedsageligt været en webshop. 

Fra 2020 sender vi dog ikke mere, og det vil jeg gerne uddybe her: 
ALLE planter der sendes skal nu have plantepas. Dette gælder for alle planter i EU - også selvom du udelukkende sender i Danmark (og bor i Danmark). 

Henter kunden planterne hos os, eller bringer vi selv ud, skal der ikke udstedes plantepas. Planter skal dog altid have plantepas, hvis de leveres til en virksomhed (havearkitekter, anlægsgartnere, kirkegårde, slotte osv.). Derfor sælger vi nu kun til private. 

Ideen med et plantepas er at kunne spore sygdomme og skadedyr, og det er jo egentlig fint nok (selvom vi som planteskole i forvejen får kontrolleret vores planter af Plantedirektoratet).  Der skal være forskellige oplysninger på plantepasset, og man skal være godkendt til udstedelse af passet og være "uddannet" inden for emnet (dog kun tests). Da alle planter i alle ordrer skal være vedhæftet et plantepas, giver det sig selv, at det er en meget tidskrævende arbejdsproces (oplysningerne kan ikke være på mine planteskilte). Indtil EU og Landbrugsstyrelsen har fået mere styr på processen, har jeg altså valgt ikke at sende ordrer - i hvert fald i 2020.  Det er naturligvis ikke lovligt at sende uden plantepas, og der bliver udstedt en bøde, hvis det bliver opdaget. 

Derudover skal alle pakker hos Postnord nu scannes ved aflevering, og det kan dagligt give mindst en time ekstra, da jeg sender mange pakker i foråret. Så disse to  udfordringer tilsammen har gjort - efter måneders overvejelser - at jeg har besluttet mig for at droppe netsalget. Jeg bliver nødt til at holde indtjening og tid pr. plante op mod hinanden, og det går ikke op med de ekstra opgaver. 

Men derfor holder vi nu mere åbent og tager mere ud. Events er også på vej.  Se også på vores forside muligheden for gratis levering.

Vi håber, at du har lyst til og mulighed for at støtte op om det nye i Staudefeen. Vi glæder os i hvert fald meget til at se dig :-)

Mange havehilsner

Peter og Marlene