Nyheder 2021; pæoner

Der er mange skønne nyheder i år - specielt lækre pæoner. Her ser du Paeonia delavayi, der har den mørkeste røde farve, man kan forestille sig. En flot busk. 

Paeonia-delavayijpg

En silkepæon, der har næsten samme farve, er 'Buckeye Belle', der er halvfyldt til fyldt og falmer til en mere lysere rød. 

De laksefarvede har altid været mine favoritter; i år har vi 'Coral Charm', 'Coral Sunset' (som du også finder i vores nye staudepakker) og 'Coral Supreme'. Alle usædvanligt smukke både i knop, udspring og ved ældning, hvor de sartgule nuancer træder frem. De holder længe i buketter. De eneste lidt negative man kan sige om dem er, at de ikke dufter ret godt. 


Buket-2020jpg

Itoh-pæonerne er nemme. De er en krydsning mellem staude- og træpæon, bliver buskede og ikke så høje - ca. 60 cm. De har kompakt, tæt grågrønt løv og er fin hele sæsonen. De er ikke så sarte med plantedybden, som silkepæoner er. Silkepæoner, Paeonia lactiflora, plantes max. 5 cm under jordoverfladen, hvor Itoh-pæoner kan plantes ned til ca. 20 cms dybde. Jeg planter dem dog altid, som de står i potten. Itoh-pæoner er ret dyre og fås op til flere tusinde kroner! 


Paeonia-itoh--Julia-Rose--6jpg

Ovenover ser du sorten 'Julia Rose', som er en af de mest populære Itoh-pæoner. Den har en farveskala fra hindbærrød (som foto), laks, svagt rosa og sartgul. Virkelig en skøn sort. 

Nedenunder den citrongule til sartgule 'Yellow Crown', der er utrolig blomsterrig. 

Paeonia-Yellow-Crown2jpg

Der er pæoner i næsten alle farver, og der er altid en, man ønsker sig :-) Den smukke, hvide Paeonia emodi 'Late Windflower' nedenfor er en flot og imponerende busk. 


Paeonia-emodijpg